Právě si prohlížíte Středisková výprava do Bělé pod Pradědem

Středisková výprava do Bělé pod Pradědem

Ve čtvrtek 30. 1. 2020 jsme vyrazili na střediskovou výpravu. Všichni se sešli v 16:15 na autobusovém nádraží v Žamberku. Dopravili jsme se do Jeseníku, kde bylo 50 minut času do příjezdu našeho dalšího autobusu do Bělé pod Pradědem. Hned po příjezdu jsme se šli ubytovat na místní faru. Nečekaně pro děti se hned první den v noci odehrála hra, která využívala atmosféry půdy, plné obrazů a knih z první republiky.

Hned druhý den byl plně nabitý programy na rozvinutí spolupráce dětí jako celku a posunutí hranic jejich komfortní zóny. Po dopoledním řádění ve sněhu se děti vydatně naobědvali a v teple společenské místnosti, relaxovali hraním strategických her, protože večer je čekal nelehký úkol. Dva z vedoucích (Šnek a Míša), totiž celý den strávili ve druhém patře fary vymýšlením a přípravou, komplikované a logicky náročné únikové hry, která obsahovala nejen klasické skautské dovednosti, jako je morseovka, nýbrž také hádanky ve verších. Když se na to dívám teď zpětně, mám pocit že to děti náramně bavilo.

Třetího dne, jsme se brzy ráno vypravili na dalekou cestu až na Šerák, kde nás všechny čekal teplý kuřecí vývar. Odvážnější z nás vyrazili k domluvené chatě si opéct špekáčky. Celkově jsme stihli ujít přes 22 km s převýšením okolo 800 m. Jsem na nás hrdý.

Poslední den v neděli se všechno krásně uklidilo, aby se fara jen blýskala a mohli jsme vyrazit na cestu zpátky domů. V 15:40 jsme opět dorazili na autobusové nádraží v Žamberku, kde na nás čekali rodiče – s otevřenou náručí.

Dětem mám dojem, že výprava jen prospěla a vedoucím stejně tak.

Šnek

Řada hus za sebou

Napsat komentář