Právě si prohlížíte Střediskový výlet do Prahy

Střediskový výlet do Prahy

V sobotu 26.10.2019 jsme se vydali do Prahy. Po příjezdu do města jsme se vydali na Karlovo náměstí, kde se nachází  budova Neviditelné výstavy.

Vešli jsme do místnosti, kde byla byla spousta her. Všechny hry byly přizpůsobené k tomu aby je mohli hrát i nevidomí.  Byli jsme rozděleni do skupin, ve kterých jsme postupně chodili  na ,,prohlídku”. Každá skupinka dostala svého průvodce, který měl nějaké zrakové postižení. Byli jsme provázeni běžně zařízeným bytem, jenž byl ponořen do úplné tmy. Poté jsme se ocitli i v lese, na tržnici a dalších místech. Celá výstava byla velice zajímavá a poučná. Všichni jsme si alespoň z části uvědomili jaké by to mohlo být slepý.

Následovala přestávka na svačinu v nedalekém parku. A poté přišla na řadu procházka po Praze. Zase jsme šli ve skupinách. Navštívili jsme různá historická místa. Například Chrám svatého Cyrila a Metoděje, Jiráskovo náměstí a spoustu dalších obdivuhodných míst.

Celý den jsme plnili ve skupinkách různé úkoly, za které jsme dostávali body. Po sečtení bodů, nastalo vyhodnocení. Nakonec jsme došli zpátky na nádraží a jeli vlakem domů. Myslím si že si všichni tento výlet moc užili, hodně věcí naučili a zjistili.

Marťa Andršová, skautka

 

Napsat komentář