Právě si prohlížíte Vánoční výprava skautů

Vánoční výprava skautů

Sešli jsme se v klubovně v podvečer, pár dní před Štědrým dnem. Tak velkou účast dětí jsme nepředpokládali, ale vyrovnali jsme se s tím téměř bez problémů. Jen klubovna nám byla trochu těsná.

Když nastal večer, jeden z vedoucích, Mauglí, v rámci zocelování kluků donesl několik bažantů, aby děcka poznala co to obnáší. Bažanty následně chlapci stáhli a vyvrhli. Musím podotknout, že to zvládli s přehledem a tahle zkušenost určitě nebude k zahození. Jak večer ubíhal ozdobili jsme si stromeček a rozdali dárky. Naladili jsme se na krásnou vánoční atmosféru, díky malebnému tónu dvou kytar a šli spát. Během dopoledne, kdy jsme se chystali na celodenní výpravu, se smekla jednomu vedoucímu noha a roztrhl si loket. Musel odjet na šití. To pro nás znamenalo jedno, nemohli jsme bez něho jít na výpravu. Mezitím co byl pryč jsme se dali do přípravy oběda a užívali si sníh. Výpravu jsme museli předčasně ukončit, i přesto doufáme, že si kluci vánoční přespání užili, stejně jako my.

Na závěr bych chtěl poděkovat dalším vedoucím, Mauglímu za přípravu téhle super výpravy a Bleskovi za pomoc s ukočírováním dětí.

Šnek – Jan Dolejš

Napsat komentář