Skautský dobrý skutek

Skautské oddíly z celého Česka v období 20. dubna – 20. května organizují v rámci celostátního projektu Skautský dobrý skutek desítky místních akcí s přínosem společnosti. Do konání dobra jsme se stejně jako v loňských letech zapojili i my – v sobotu 21. 4. 2018 jsme s dětmi natírali v MŠ Čtyřlístek.

Vykonat každý den alespoň jeden dobrý skutek, tak zní jedna z prvních výzev, se kterými se děti seznámí ve skautském oddíle. Projekt Skautský dobrý skutek je tak skvělá příležitost, jak tuhle výzvu s dětmi realizovat.

Pustili jsme se do toho s vervou a s 20 dětmi jsme se za krásného slunečného počasí dali do natírání prolézaček, laviček, domečků či květináčů, to všechno na zahradě mateřské školy. Děti práce bavila a dělaly ji s takovým nadšením, že měly zanedlouho barvu úplně všude. Nikdo ale neodmlouval a pilně jsme natírali až do jedné hodiny. Stihli jsme tak pořádný kus práce, která by jednomu člověku zabrala několik dní. Tímto také děkujeme paní ředitelce Ivě Pražákové za připravené zázemí a dobrou buchtu ke svačině!

Projekt Junáka – českého skauta Skautský dobrý skutek probíhá letos počtvrté. Skauti a skautky v rámci projektu vykonali už stovky společných dobrých skutků. My jsme v minulých letech kromě natírání v MŠ pomáhali třeba při opravách skateparku u Penny marketu. Do posledního ročníku Skautského dobrého skutku se aktivně zapojily dvě tisícovky skautů a skautek.

Napsat komentář