Skautky a Svojsíkův závod

V sobotu 28. dubna 2017 se konal Svojsíkův závod v Dolní Dobrouči. A první oddíl skautek ze Žamberka se rozhodl na tyto závody vyrazit.
V 6:00 hodin ráno jsme měly sraz na vlakovém nádraží,  kde se sešly dvě družiny – Drsné lentilky a Sirotci. O pár minut později nám jel vlak do Letohradu. Tam jsme měly pár minut na přestup, který jsme využily k procvičování skautské historie a uzlů. Za krátkou chvíli už hlásili v rozhlase náš vlak do Dolní Dobrouče.
Po dlouhé cestě jsme došly do klubovny. Rádkyně  družin nás zaregistrovaly a zjistily si veškeré informace, které nám poté předaly.
Při zahájení závodu nám pořadatelé řekli, jak to bude probíhat, vztyčila se česká vlajka a zpívala se skautská hymna. Poté se měli chlapci odebrat na závod a dívky na brány. Na branách jsme samostatně plnily úkoly, za které jsme potom dostaly body. Po třech hodinách jsme měly oběd a vyrazily na závod.
Každá družina dostala mapu a číslo stanoviště, kde má začít. Tady se Sirotci a Drsný Lentilky oddělily a obě družiny šly svojí cestou. Trasa byla dlouhá 4 kilometry a stanovišť bylo celkem sedm. Skautky dokázaly vyřešit vraždu, poradit si v krizových situacích a dokonce i tehdy, kdy musely (simulovaně) zachránit život. Co jim však moc nešlo, bylo dorozumívání, záchrana poseidonových rybiček, vyhledávání informací a úplně vyhořely na rozdělávaní ohně, protože měly mokré dřevo.

Do cíle dorazily Drsné Lentilky jako druhé a Sirotci jako poslední. Do vyhlášení nám zbývala asi hodina a tak jsme se rozhodly, že tento čas využijeme k hrám a poznání nových skautů. Čas uplynul jako voda a nastala vzrušující a nedočkavá atmosféra. Byl opět nástup a my jsme se měly dozvědět, jak jsme dopadly. Sirotci se umístily na předposledním místě a Drsné Lentilky na sedmém. Jelikož jsme nedosáhly na na stupně vítězů, naše výrazy byly zklamané. S těmito tvářemi jsme také odjížděly. Ale našim největším cílem bylo si to co nejvíce užít, a to se nám také podařilo.

Za skautky sepsala Klára Slezáková.

Napsat komentář