Příměstské tábory v džungli

V květnu jsme získali do pronájmu rozlehlou zahradu u Letiště v Žamberku, kterou jsme se
rovnou rozhodli využít pro uspořádání příměstských táborů. Pozemek nejvíc ze všeho připomíná džungli a tak rozhodování o tématu táborů bylo jednoduché – děti se podívaly „Na skok do džungle“.

Týden v džungli si dohromady užilo 24 dětí ve dvou turnusech. Takřka celých pět dní děti strávily venku, hrály hry, malovaly na kameny, samy si uvařily oběd na ohni. Jeden den jsme strávili výletem do Častolovic, kde jsme obdivovali především zvířátka ve zvěřinci.
Nejoblíbenější aktivitou bylo však hraní si v džungli. Hry na indiány, na vojáky, běhání s vlastnoručně vyrobenými luky, lezení na stromy nebo stavění nesčetných bunkrů, to všechno děti tak zaujalo, že se často nemohly odtrhnout ani na jídlo.

K džungli patří i zvířata a nejvíc zajímavé se ukázaly být žáby, kterých bylo kolem rybníčku opravdu mnoho. Našly se ale také ještěrky, pavouci, kobylky nebo vodní šneci, které děti nejen rády pozorovaly, ale i braly do rukou a přenášely. Nejraději je shromažďovaly na ostrůvku, kam si také samy vytvořily můstek, po kterém se při troše opatrnosti dalo přejít 🙂

Dny v džungli uběhly jako voda a týden jsme zakončili pátečním táborákem s rodiči, při kterém se každý pochlubil, co všechno v džungli postavil, kam všude vylezl a co kde zažil. Letošní příměstské tábory jsou u konce, ale doufáme, že příští rok džungle zase ožije dětmi.

Na fotky z obou týdnů se můžete podívat na následujících odkazech:

Fotky z prvního týdne

Fotky z druhého týdne

Napsat komentář