Tábor na cizí planetě

tabor2016_2Po roce přišel opět začátek prázdnin a s ním i čas na hlavní akci skautského roku – čtrnáctidenní letní tábor. Náš chlapecký oddíl tábořil již tradičně na Václavově Seči u Panského Pole v Orlických horách.
Převážná část roverů i skautů se nás sešla již v pátek 1. července a během víkendu jsme stihli v téměř rekordním čase postavit tábor včetně všeho, co k němu patří. O to více času pak zbylo na program, hry a učení se nových věcí.
 tabor2016_1
Během celotáborové hry jsme se letos vydali do vesmíru. Naším úkolem bylo prozkoumat divokou planetu a zjistit, zda je obyvatelná pro lidstvo. Po ztroskotání naší vesmírné lodi jsme se museli naučit, jak si rozdělat oheň, postavit obydlí, zorientovat se v terénu a založit nové osídlení. Porazili jsme vesmírné piráty, zkontaktovali mimozemskou civilizaci a získali vše potřebné pro odlet na Zemi.

 

Ani starší skauti nezaháleli. Postavili jsme zemní pec a upekli si vlastní chleba. Vydali se na noční pochod na Anenský vrch a v tábořišti postavili 5 metrů vysokou rozhlednu.

 

Tábor utekl jako voda. Všichni jsme se v pořádku vrátili a po pořádném spánku a koupeli už nám nezbývá než těšit se na další rok.tabor2016_3
 Další fotografie nalezenete v GALERII Online:
[zenphotopress album=947 sort=random number=5]

Napsat komentář