Nabitý skautský podzim

Vstup do nového skautského roku, který začíná stejně jako ten školní v září, bývá už sám o sobě nabitý událostmi. Vzhledem k oslavám 70. výročí vzniku střediska jich ale letos bylo víc než obvykle, a troufám si říct, že všechny stály za to. Začalo to už slavnostním táborákem u kluboven v remízku, kde se sešli nejmladší i nejstarší členové oddílu, aby výročí společně oslavili. Zpívání střídaly scénky skautů i skautek, a závěrečný guláš byl příjemnou tečkou na celém odpoledni. Dalších akcí jste si již mohllipa2i všimnout i Vy – na konci října jsme na náměstí Generála Knopa odhalovali velký dřevěný pomník, který popisuje historii Lípy svobody, které na tomtéž místě stojí. Instalace 800 kilového sloupu nebyla jednoduchá, ale o to větší radost jsme z výsledku měli. Když pomník při slavnostním odhalování ozářilo slunce, bylo se na co dívat.

Potom jsme už všechny síly napřeli do organizace skautského plesu, který proběhl 21. listopadu v sokolovně v Lukavici. Ti, kteří na akci dorazili, si mohli pochutnat na domácích bramborácích, zatančit na hudbu kapely Letrando a shlédnout několik vystoupení, která se týkala tématu celého plesu – letního tábora. Zábava se protáhla až do pozdních nočních hodin, a věříme, že se na plese všem líbilo. Jeho příprava byla velkou výzvou pro několik mladých skautů a skautek, a domnívám se, že ji zvládli na výbornou. Zároveň bychom tímto chtěli poděkovat všem zúčastněným za skvělou atmosféru, kterou na plese vytvořili.

045

Kromě toho proběhlo nespočet schůzek, skautky se zúčastnily závodů v Dolní Dobrouči, roveři a rangers zase volejbalové turnaje Lavor v Lanškrouně.

Fotografie ze všech akcí najdete v Galerii.

Věříme, že i další rok bude na skautské akce podobně bohatý a úspěšný, a přejeme to samé i Vám všem!

Napsat komentář