Jsme hvězdy

Přináším další zpravodajství ze Srbska, tentokrát o trochu souvislejší :). Hlavni myšlenka ale pořád zůstává – máme se moc fajn. V úterý jsme ovládli řeku, ve středu jsme koncertovali v parku a ve čtvrtek si prohlédli Vršac. A teď podrobněji.

V úterý jsme byli celý den u řeky Nery, která tvoří hranici s Rumunskem. V řece byl místy docela silný proud a děti se nechávaly unášet, skákaly do hlubších míst reky a stavěly jezera a hrady z písku a kamínku. Ale nebojte, nikdo nám neuplaval 😉. K obědu nám Srbové dovezli obři řízky, což byla správná náplast na náš obři hlad.  K Nere se možná vypravíme jste příští týden, protože trávit dny u vody je ve zdejším parnem počasí asi ta nejlepší volba.

Ve středu jsme strávili dopoledne hrami v táboře. Táborem se rozumí velký dvorek přímo v Bele Crkvi, my spíme v budově na postelích, Srbové tu mají postavené kopulové stany. Na druhé straně dvorku je jídelna. Odpoledne jsme se jako každý volný den vyrazili koupat k jezeru. To je odsud asi deset minut chůze a koupeme se v prostoru hlídaném plavčíky, takže moc nevadí ani když se děti trochu rozdivočí. Což se občas stává, ale zase si užijeme spoustu legrace při potápěni, kohoutích zápasech, staveni věži z lidi a různých hrách ve vodě. A nakonec jsme večer měli hvězdné vystoupeni! 🙂 Srbští skauti pořádali v parku akci pro veřejnost, kde jsme vystoupili se zpěvem našich písniček s kytarou a ukulele. Sklidili jsme velký potlesk a na místě byla dokonce místní televize. Vystoupeni máme natočené, takže se na něj později také budete moct podívat.

A nakonec včerejší návštěva Vršacu. Vyjeli jsme na kopec nad město, kde stoji hrad, a užili si krásný výhled do okolí. Absolvovali jsme krátký výlet na horolezeckou chatu a nakonec nechyběl rozchod v centru Vršace, kde jsme ochutnali místní zmrzku. Velky úspěch mělo také zpívaní v autobuse po cestě tam i zpět.

Přikládám pár fotek, které mám v telefonu, na spoustu a spoustu dalších se můžete těšit po táboře.

Selfie s naším řidičem na pódiu, kde jsme vystupovali
Selfie s naším řidičem na pódiu, kde jsme vystupovali
Cesta autobusem do Vršacu
Cesta autobusem do Vršacu

Hrad nad Vršacem

Hrad nad Vršacem

Ve Vršacu
Ve Vršacu

 

Zdravíme ze Srbska!

Napsat komentář