První výprava světlušek do Dolní Čermné – s videem

Sešly jsme se na autobusovém nádraží v 16.20. Poté co se světlušky rozloučily s rodiči jsme se vydaly na cestu. Holky už se moc těšily, hodně z nich jelo na výpravu poprvé. Po cestě jsme se jich ptaly, zda jim není špatně, a jako vždy Bóďa začala se svými otázkami a místo odpovědí řekla „Naty, kolik váží autobus?“ svetlusky3Když jsme v Ústí úspěšně dostaly holky ven z autobusu, abychom přestoupily na autobus do Čermné, čekalo nás druhé nastupování a vybalování batohu všem 21 světluškám. Do klubovny jsme naštěstí dorazily všechny.

Potom, co jsme se ubytovaly v pěkné, avšak trochu menší klubovně, zahrály jsme si seznamovací hry, aby se nováčci poznaly s ostatními. Po náročné cestě holky vybalily jídlo od rodičů, najedly se a šly spát.

Druhý den k nám přijela Terka Leuchterová, která se stala naší záchranou, protože měla sirky. Proběhla rozcvička s Natkou, hygiena a snídaně. Ke snídani jsme měly vánočku s kakaem. Také jsme si v sobotu zahrály hru po městě. Večer jsme zpívaly písničky a hrály na kytaru.svetlusky2

Protože i tenhle rok se plní cestičky, rozhodly jsme se udělat světluškám stezku ze svíček. Holky po nich šly, až se dostaly k ohništi, kde jsme jim předaly jejich novou cestičku a přivítaly nováčky. Poté už se odebraly do spacáků, kde na ně čekala pohádka na dobrou noc. Poslední nedělní den jsme vstaly s dobrou náladou a vydaly se na rozcvičku s Terkou. Snědly dobrou snídani, zahrály si venku hry. Po špagetách, které jsme měly k obědu, jsme se daly do balení věcí a o půl třetí jsme vyrazily na cestu. Žáža s Péťou kupovaly lístky na vlak a Terka L., Terka D. a Natka odvedly světlušky do vlaku.

Výprava byla skvělá a tak doufám, že světlušky budou mít spoustu zážitků a vzpomínek.

Sepsala Natka Indráková, vedoucí světlušek

Kromě fotek máme z výpravy i video! [lyte id=“v=-zzZqnT1TWA“]svetlusky1

 

svetlusky5

Napsat komentář