Výprava se skauty ze Sezemic s videem

Na konci září skautky vyrazily na výpravu do Dvora Králové nad Labem. Jely jsme do Hradce Králové, kde jsme se poprvé setkaly s našimi novými společníky ze Sezemic. Rozdělili jsme se dovyprava2 tří týmů a když jsme se se svou skupinkou seznámili, nasedli jsme společně na vlak směr Dvůr Králové. Do klubovny jsme dorazili kupodivu bez problémů.

Dostali jsme obálky, na které jsme si měli napsat náhodné časy a až poté jsme se dozvěděli, že se v daný čas máme sejít společně s celou svou skupinkou a splnit jeden z úkolů v obálce. Páteční večer jsme hráli seznamovací hry. Druhý den se hned ráno vyráželo na výlet na Kuks. K našemu velkému zklamání tam probíhaly nějaké slavnosti a tak jsme se na zámek ani do areálu nedostali. Rozhodli jsme se tedy jít pěšky zpět do klubovny.vyprava5

Nastal však problém, když jsme šli a zjistili jsme, že nemáme sezemického vedoucího Lišáka a Davida. Ukázalo se, že se neztratili ti dva, ale celý zbytek, a tak jsme se museli pokusit najít cestu na vyhlídku, na které jsme se nakonec ve zdraví sešli s oběma pány. Kolem dvanácté jsme došli do města, kde byly ukázky veteránů, které jsme bohužel já a David jako slepí neviděli, jelikož jsme právě plnili jeden z oněch úkolů.

Při návratu do klubovny na nás čekala Verča, která za námi přijela až o den déle. Po obědě se vedoucí rozhodli, že se nás “zbaví“ a vyslali jednotlivé skupinky na plnění úkolů do města. Dopadlo to však tak, že jsme se všichni stejně našli a dělali to dohromady. Když se večer setmělo, hráli jsme hru Na upíry. Ze začátku šlo všechno hladce, ale asi při čtvrtém kole se ozvala rána a následný šok z rozbitého skla, rukou Žáži. Nikomu se nic nestalo, dokonce ani Žáže. V neděli ráno jsme byli potěšeni velice milou návštěvou Káti. Vyslali jsme kluky na nákup a měli jsme program s Káťou, která slavnostně předala vedení oddílu Verče Jedličkové a Žáže Formanové.vyprava3

Jen neradi jsme se vydali všichni společně, tedy bez Káti, která musela odjet dříve, na zpáteční cestu. V Hradci jsme se rozloučili s klukama a jely domů. A závěr? Myslím, že můžu za všechny říci, že to byla opravdu zábava. Máme nové kamarády, skvěle si rozumíme a rádi bychom si to zopakovali.

Co říct dál? Radši se podívejte na video nebo do galerie!

[lyte id=“7dMixxOELSY“ /]

Za skautky sepsala Áďa Jirčíková – Těstovina.

Napsat komentář