Ohlédnutí za střediskovým táborákem

Mates zapaluje slavnostní táborák
Mates zapaluje slavnostní táborák

V sobotu 19. září 2015 jsme se sešli před klubovnou u příležitosti výročí 70 ti let od založení střediska. Sluníčko krásně svítilo, a tak nebyl důvod obávat se škaredého počasí. Naše vedoucí Káťa nás zaúkolovala přípravou pohoštění a dotrénování scének. Za pomoci kluků jsme nachystali lavičky kolem slavnostního ohně.

Byla jsem dost nervozní. Nejenom ze scénky, kde jsem hrála Reye Korantenga, ale i z moderování celého odpoledne. Byla jsem ráda, že právě druhým moderátorem byl Martin Felcman, který dokáže pohotově zareagovat, a přeci jen ve dvou se to lépe táhne. Když bylo vše připravené, mohlo se začít.

 

Delfí s Verčou se postaraly o hudební doprovod.
Delfí s Verčou se postaraly o hudební doprovod.

Střediskový vedoucí Mates (Martin Kroul) přivítal jak nás mladé, tak i oldskauty, kteří se této akce také zúčastnili. Následovalo zapálení slavnostního ohně a při této příležitosti jsme si zazpívali skautskou hymnu. Odpoledne plynulo bez sebemenšího zádrhelu. Dozvěděli jsme se něco málo o historii střediska, zazpívali jsme se si písničky za doprovodu kytar a odehráli připravené scénky. Na závěr jsme si všichni dali guláš.

 

Odpoledne uteklo ani nevím jak, a byl čas rozejít se domů. Byla jsem ráda, že jsme se sešli v tak hojném počtu a těším se zase na příště.

Sepsala Terka Dušková, moderátorka táboráku

 

Vlčata při scénce o kupování auta.
Vlčata při scénce o kupování auta.

Napsat komentář